Koninklijke Christelijke Zangersbond

De KCZB is een belangenorganisatie voor zangverenigingen in het algemeen.

De Levensbron

Gebouw van de Protestantse Gemeente Levensbron te Ridderkerk , waar de concerten gehouden worden.

Frans van Tilburg

Frans van Tilburg was jaren lang de dirigent van COV Ridderkerk, onder zijn leiding zijn veel grote koorwerken uitgevoerd.

Christelijke Concert Agenda

Het doel van de CCA is het bieden van een communicatieplatform voor christen-musici, het bevorderen van de bekendheid van christenmusici en het informeren van het publiek.

Het Dordts Kamer Orkest

Al meer dan dertig jaar verzorgt het DKO op een professionele manier de begeleiding van koren. Het Dordts Kamer Orkest verzorgt op jaarbasis tussen de 10 en 20 concerten. Kenmerkend is de professionele, persoonlijke en enthousiaste aanpak.

Mariët Kaasschieter (sopraan)

Als soliste is Mariët regelmatig te gast bij diverse koren en orkesten. Zij zingt vooral en graag barokmuziek waaronder de Cantates en Passionen van J.S. Bach, maar ook latere werken zoals het Requiem en missen van W.A. Mozart, het Requiem van G. Fauré en het Gloria van F. Poulenc staan op haar repertoire.

Carina Vinke (alt)

Alt-mezzo Carina Vinke wordt geprezen om de opvallende donkere kwaliteit van haar stem en haar dramatische talent. Geboren in Nederland zingt ze vanaf haar negende levensjaar op grote schaal in eigen land alsook in het buitenland. Carina heeft haar medewerking verleend aan radio- en televisie-uitzendingen in Nederland en het buitenland. Ze zingt opera, oratoria, liederen en hedendaagse muziek

COV Hosanna

De laatste jaren wordt er regelmatig een beroep gedaan op leden van COV Hosanna uit Maasland om als project lid aan het concert deel te nemen.

Jan Peter Teeuw (organist)

Jan Peter Teeuw (5-7-1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.

Frank Fritschy (tenor)

Frank Fritschy is zonder twijfel één van de meest veelzijdige concertzangers die Nederland rijk is. Zo heeft hij niet alleen een heel uitgebreid repertoire opgebouwd dat muziek omvat van de vroege barok tot en met de 20e eeuw, maar ook de muziekgenres die hij zingt zijn zeer divers. Zo weet hij zijn flexibele stem moeiteloos aan de muziekstijl aan te passen of het nu gaat om de snelle coloraturen in de barokmuziek of het rauwe en cabareteske klankidioom van Kurt Weill; het subtiele tekstgebruik bij de liederen van Schubert of de grote vocale lijnen bij opera; ja zelfs het lichte repertoire is hem niet vreemd.

Nanco de Vries (bas-bariton)

De Nederlandse bariton Nanco de Vries begon zijn zangstudie als bas aan het Utrechts Conservatorium bij Udo Reinemann en sloot deze cum laude af. In hetzelfde jaar was hij prijswinnaar van het Christina Deutekom concours en werd hij toegelaten tot de studie voor de Nederlandse Muziekprijs.
Hoogtepunten van zijn laatste engagementen in het Amsterdams Concertgebouw zijn o.a. Christus in de Mattheuspassion van Bach met het Brabants Orkest, Die Theresien Messe en Die Schöpfung (Haydn) (Radio Kamer Orkest o.l.v Frans Brüggen), Symfonie nr. 9 van Beethoven (o.l.v. Claus Peter Flor) en Janácecks Osud (Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart). Verder zong Nanco de titelrollen in 'outdoor-concerten' in Amsterdam van Verdi`s Nabucco en MacBeth.
.