Blue Flower

 

Hans Cok (dirigent)
 
 
 
Hans Cok is geboren op 7 juli 1956 te Rotterdam. Na een aantal privé-lessen te hebben gevolgd kreeg hij orgel- en pianoles van Kees van Eersel, momenteel cantor-organist te Goes, die hem voorbereidde voor het conservatorium. Aan het conservatorium te Rotterdam volgde hij de hoofdvakken orgel en compositie, bij respectievelijk Jet Dubbeldam en Theo Loevendie.
In 1980 behaalde hij het UM-diploma (Uitvoerend Musicus) orgel.
Sinds die tijd is hij als dirigent en als begeleider betrokken bij meerdere koren in de regio Rotterdam. Sinds 1975 is hij als docent toetsen verbonden aan de stichting ToBe.
Vanaf zijn jeugdjaren schreef hij al composities, waaronder enkele liederen voor sopraan met pianobegeleiding, alsmede enkele pianowerken in impressionistische stijl.
Vanaf zijn conservatoriumjaren schreef hij enkele koorwerken en enkele orgelwerken, waaronder een symfonie in Franse romantische stijl, een koraalfantasie over Psalm 46 voor mannenkoor en orkest en een werk “The Throne, a Symphony of Worship” voor koor orkest en orgel over teksten uit Openbaring, dit laatste werk werd in 2006 uitgevoerd.
Vanaf 1 april 2010 is hij als dirigent verbonden aan COV ”Ridderkerk”, waar hij Henk den Hollander opvolgde.