Blue Flower

Zaterdag 9 december 2006 werd een concert gegeven van de "Messiah" van Handel o.l.v. dirigent Henk den Hollander in de Levensbron, Jan Luykenstraat 10, 2985 BV Ridderkerk.

Medewerkenden zijn;
Ellen Schuring - sopraan; Leonie Korff - alt; Frank Fritschy - tenor,
Nanco de Vries - bas, Hans Houtman - kistorgel.
De begeleiding wordt verzorgd door RBO Sinfonia.

Toegangsprijs: â € 18,50; jeugd tot 16 jaar gratis.
Aanvang: 19.30 uur. Kerk open: 19.00 uur.

Toegangsbewijzen(tekstboekjes) zijn verkrijgbaar bij de koorleden en 's avonds 9 december in de Levensbron.

Tevens bij de penningmeester, de heer W. Vlasblom, tel. 0180-416511 en het secretariaat: mw. L. Strohauer, tel. 0180-437527

Dit concert is mede tot stand gekomen door financieële steun van het VSBfonds, Gemeente Ridderkerk, Xebius Grafisch Bedrijf Hendrik-Ido-Ambacht, Rabobank Ridderkerk en Woonvisie Ridderkerk.

 

Download hier de Messiah Intro Folder

 

 

 Wat anderen van dit concert vonden.

Verslag COV Ridderkerk uit de Band


COV Ridderkerk


Een geweldige uitvoering van de "Messiah" in Ridderkerk.

Uit een aanbod van vele Kerstuitvoeringen in de omgeving, was het een uitverkochte Gereformeerde kerk "de Levensbron" aan de Jan Luykenstraat te Ridderkerk. Op zaterdag 9 december 2006 waren we uitgenodigd door de Christelijk Oratorium Vereniging Ridderkerk om het Oratorium "Messiah" van G.F. Händel muziek uit de barok bij te wonen.

Een keurig verzorgd programmaboekje waarin duidelijk de te volgen tekst, te volgen was.

De "Messiah" is één van de hoogtepunten van uit de barok, Händel componeerde in drie weken tijd de "Messiah" dat bestaat uit 3 delen.

Het eerste deel De Oudtestamentische Profetie aangaande de belofte en de komst van de Messias. Tweede deel het verlossingswerk van de Messias: Zijn kruisiging en opstanding en Hemelvaart. Derde deel het geloof en de troost voor alle Christenen in de opstanding van het lichaam, de overwinning over de dood en graf en de wederkomst van de Messias.


De voorzitter mevrouw Marianne Nijman opende dit concert met welkom aan een ieder en deelde ons mede dat Julian Hartman, bas-bariton en Ellen Schuring, sopraan, wegens verhindering en ziekte niet aanwezig konden zijn, maar gelukkig lukte het over vervangers te beschikken in de personen Heleen Koele Sopraan (zij wist zich op een voortreffelijke wijze van haar taak) even zoals ook Nanco de Vries, Bas-bariton. Verder werkten mee: Leonie Korff Alt, Frank Fritschy Tenor, Hans Houtman, Kistorgel,Randstedelijk Begeleiding Orkest Sinfonia. De algehele leiding was in handen van Henk den Hollander dirigent.

Veel bewondering oogstte de solisten met hun optredens. Ook het Randstedelijk Begeleiding Orkest Sinfonia speelde zeer goed, ook het trompetspel werd goed uitgevoerd.

De partijen werden helder en goed verstaanbaar en muzikaal gezongen, het was een heel indrukwekkend, vooral het "Halleluja" want de HEERE, de almachtige God regeert, Halleluja en het Amenhet zal waar en zeker zijn was heel mooi.

Daarna werden de bloemen gegeven aan alle medewerkenden. Een minuten lang applaus gaf aan dat het publiek het zeer waarderde.


Hartelijk dank voor uw uitnodiging. In de pauze en na afloop was er ruime gelegenheid om met bestuur en dirigent van gedachten te wisselen en hen met het resultaat te feliciteren.

 

Jaap van Etten en Jelle Zijlstra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De combinatie 14 december 2006