Blue Flower

Kaartverkoop 100-JARIG JUBILEUMCONCERT C.O.V. "Ridderkerk" 16 november 2019

Op zaterdagmiddag  16 november 2019, aanvang 14.30 uur  geeft C.O.V. "Ridderkerk" weer een concert in de Levensbron. Uitgevoerd wordt het oratorium "PAULUS" van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Algehele leiding: dirigent Hans Cok.

Locatie: Levensbron, Jan Luykenstraat 10, 2985 BV Ridderkerk,  Zaal open: 14.00  uur.

Vocale solisten: Maartje Rammeloo, sopraan, Carina Vinke, alt, Frank Fritschy, tenor, Nanco de Vries, bas. Jan Peter Teeuw, orgel,  Dordrechts Kamerorkest.

 

Toegangsprijs € 20,-- (tot en met17 jaar gratis) incl. tekstboekje en koffie of thee in de pauze. Toegangsbewijzen/tekstboekjes zijn verkrijgbaar bij de koorleden en 's middags aan de kerk, de Christelijke Boek- en Muziekhandel "De Kandelaar", tel.: 0180 - 424698, Wereldwinkel Ridderkerk, tel.: 0180 - 430417, Ridderkerkse Oudheidkamer, tel.: 0180 - 430615 en  secretaris mw. L. Strohauer, tel.: 0180 - 432574. e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

CHRISTELIJKE ORATORIUMVERENIGING ‘RIDDERKERK’ HONDERD JAAR!

 

Het wordt een feestelijk jaar voor de Christelijke Oratorium Vereniging ‘Ridderkerk’. Het jaar 2019 zal bol staan van de activiteiten voor de koorleden, maar ook voor Ridderkerk en omgeving.

 

Op 17 november 1919 werd de Christelijke Zangvereniging ‘Ridderkerks Zangkoor’ opgericht. En precies honderd jaar later staat het koor, waarvan de naam inmiddels gewijzigd is in Christelijke Oratoriumvereniging ‘Ridderkerk’, in de kerk ‘De Levensbron’ om op 16 november D.V. haar jubileumconcert ‘Paulus’ van  Felix Mendelssohn Bartholdy ten gehore te brengen met solisten en orkest. Dat wordt een groots concert in november. Maar, tot die tijd zit het koor zeker niet stil. Met verschillende activiteiten zal ons jubileumjaar luister bij worden gezet.

 

Om te beginnen heeft het bestuur er voor gezorgd dat wij iedere maand stemvorming krijgen van Mariët Kaasschieter, ter voorbereiding op ons concert in november. Als soliste is Mariët regelmatig te gast bij diverse koren en orkesten, zoals ook bij onze concerten in 2015 en 2017. Zij is voor ons dus een bekende. De stemvorming is voorafgaand aan de repetitietijd op de tweede woensdagavond van de maand. Wij hebben in korte tijd al veel geleerd en zijn blij met deze aanvulling op de repetitie avonden.

 

Wilt u zelf eens een dagje meezingen met een groot koor dan kan dat op zaterdag 11 mei a.s. Houdt uw krant in de gaten voor informatie over deze Open Repetitie Dag van C.O.V. ‘Ridderkerk’ die wij dan voor u gaan organiseren.

 

Voor de koorleden staat nog een dagje uit op de agenda. Een verrassingsuitje georganiseerd door onze ontspanningscommissie.

 

In het najaar komt er een tentoonstelling in de Oudheidkamer. Op één van de zolders is nog een prachtig vaandel gevonden van ons koor wat zeker te zien zal zijn. Ook zijn wij de archieven ingedoken voor bruikbaar materiaal en oude foto’s uit de beginjaren.

 

Zoals U kunt zien bij dit artikel heeft Teun Rijsdijk een fotoreportage gemaakt tijdens één van onze repetitieavonden. Teun zal ons dit jaar wat vaker met de camera gaan volgen.

 

Vindt u het misschien toch wel leuk om eens in een koor te gaan zingen? Dan kan ik u aanraden om als goed voornemen voor 2019 te starten met een bezoek aan één van onze repetitieavonden in ‘De Levensbron’ aan de Jan Luykenstraat 10 in Ridderkerk. Wij repeteren op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur. U bent van harte welkom!

 

Stem op COV Ridderkerk bij Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde organiseert in 2019 opnieuw de Rabobank Clubkas Campagne. Deze actie is dé manier voor COV Ridderkerk om geld in te zamelen. Ook COV Ridderkerk doet mee aan de clubkasactie van de Rabobank. Help jij onze clubkas aan te vullen?

Stemmen nodig
Particuliere leden van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde kunnen in 2019 tussen 23 maart en 18 april stemmen op de club, die naar hun idee een extraatje verdient. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op COV Ridderkerk stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank dit voorjaar op onze rekening stort. Dus stem op ons!

Steun onze clubkas

Ben jij klant én lid van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde? Stem dan eind maart op COV Ridderkerk en steun daarmee onze clubkas! Als je particulier lid bent van de Rabobank krijg je rond 23 maart een stemcode thuisgestuurd van de Rabobank. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.rabobank.nl/rmij.

Wil je meer weten over de Clubkas Campagne of over het lidmaatschap van de Rabobank? Kijk dan op www.rabobank.nl/rmij.

 

C.O.V. “Ridderkerk”geeft een Passie-concert.

De Christelijke Oratorium Vereniging “Ridderkerk” o.l.v. Hans Cok studeert de komende maanden 2 Engelse Passie-oratoria in, de “Crucifixion” van John Stainer  en “Olivet tot Calvary” van John Henry Maunder.

Deze werken worden uitgevoerd op 24 maart 2018 in de Levensbron, om 19.30 uur.

Na dit concert wordt er gestudeerd aan het Oratorium “Paulus” van Mendelssohn, die wij i.v.m. ons 100-jarig bestaan, hopen uit te voeren op 16 november 2019. Wie er voor voelt om lid van ons koor te worden, is voor een eerste kennismaking altijd welkom op één van de repetitieavonden

Het COV-koor repeteert elke woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in de ‘Levensbron’ aan de Jan Luykenstraat 10 te Ridderkerk.

Voor meer informatie: Marianne Nijman, (voorzitter), tel. 0180 - 424844 of Leny Strohauer (secretaris), tel. 0180 - 432574. Zie ook onze website: www.covridderkerk.nl

 

Jubileum Wim Vlasblom

 

Rabo Clubkas aktie

Op 18 mei werden wij verblijd met de opbrengst van de Rabo Clubkas aktie. De opbrengst werd in aanwezigheid van de leden door medewerkers van de Rabo bank aan de voorzitter overhandigd.

Dank aan de Rabobank voor het organiseren van deze aktie, alle koorleden en Rabobank leden die op ons gestemd hebben.

 

C.O.V. “RIDDERKERK” IS WEER BEGONNEN MET DE REPETITIES

 

Na het grote succes van ons concert "Weihnachtsoraratorium" van J.S. Bach op 10 december jl. is de Christelijke Oratorium Vereniging "Ridderkerk" weer begonnen met de wekelijkse repetities. Het koor staat ook dit seizoen weer onder deskundige leiding van dirigent Hans Cok. Dit jaar wordt o.a. gerepeteerd voor de Krönungsmesse van Mozart, Psalm 42, Drei geistliche Lieder van Mendelsohn en de Messe Solennelle van Gounod, waarvan het concert op 21 oktober 2017 zal plaatsvinden.

Wie er voor voelt om mee te gaan zingen, is voor een eerste kennismaking altijd welkom op één van de komende repetitieavonden, het liefst sopranen, tenoren en bassen.

 Het COV-koor repeteert elke woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in de ‘Levensbron’ aan de Jan Luykenstraat 10 te Ridderkerk.

Voor meer informatie: Marianne Nijman, (voorzitter), tel. 0180 - 424844 of

Leny Strohauer (secretaris), tel. 0180 - 432574.

 

 

 

Jubileum reis

Op 20 september 2014 is door het koor ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan een dagtocht gemaakt. Deze tocht was i.s.m. Verschoor Reizen door de activiteiten commissie georganiseerd.

De eerste stop werd gemaakt bij de Vliegschool Hilversum, waar de koffie met gebak klaar stond. Na de koffie trok iedereen naar buiten in de hoop dat er zweefvliegtuigen de lucht in zouden gaan, maar helaas het was nog windstil.

De reis werd vervolgd naar de Loosdrechtse Plassen waar een boottocht op het programma stond. De zon scheen inmiddels heerlijk zodat we bovendeks al varend konden genieten van de prachtige omgeving. Ook aan de inwendige mens was gedacht en benedendeks werd een goed verzorgde lunch geserveerd, die iedereen zich goed liet smaken. Na de lunch weer snel naar boven om opnieuw van het voorbij glijdend landschap te genieten. Na drie uren varen kwamen we weer op het vertrekpunt aan en stond de bus klaar om ons naar Montfoort te brengen waar we als afsluiting van deze dag met elkaar het diner gebruikten. We kijken terug op een zeer geslaagde dag met goed gekozen activiteiten.

 

 

 Jubilarissen 2013

 

 

 

 

  

 

 

 

Jubilarissen 2011

 

 

 

 

Op 29 April 2010 werden Marianne Nijman en Arie de Waard koninklijk onderscheiden.

 

        Foto's van de receptie vind u op de ledenpagine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Combinatie 1 April 2010

 


 

De Combinatie 3 April 2008


 

 

 

 


 

De Combinatie 23 maart 2006

 23 maart 2006